Producent/Tekniker

141020_Kenny_studio-112
Kenny Lundström heter jag och driver Kapten Studios sedan 2011.

Jag har under hela min musikaliska tid/karriär ställt in målet på att få driva en egen studio där jag kan mixa/producera all typ av intressant musik. Att få se/höra idéer och drömmar födas från musiker/artister och tillsammans nå ett riktigt bra resultat har alltid vart mitt ledmotiv.

Jag är från grunden en turnérande musiker från popgrupper som bl.a Zackarias och Them Jacks som haft ett par radiodängor och signade låtar genom åren.

Jag har efter estetiskt gymnasium studerat musikproduktion/ljudteknik och musik i fler olika former. Allt från folkhögskolor på Öland till Rimforsa samt andra distanskurser i just ljudteknik. Detta har resulterat i massa inspelning och rejält mycket mix från 2004 och framåt.

Lite kuriosa från Kapten Kenny Lundström

Under åren har man försökt skrapa ihop allt man kan fått tag i för att få sin ”replokal” att se ut och låta som i en studio. Det började i Valdemarsvik där jag fick ett eget rum i huset vi bodde i byggt till ”Studio/Replokal” här kunde jag spela och skapa musik när jag ville, jag hade min första bandspelare att spela in på trots att datorn precis fått genomslag med sitt ljudkort och ljudenhet, det var för svårt än så länge att lära sig då det skulle gå snabbt att få in sina låtidéer på band. Jag fick mitt första PA (Ljudanläggning) av pappa med fyra kanaler, jag kunde koppla in min gitarr samtidigt sjunga och så kunde också min kompis Bruno Mitsogiannis koppla in sin Gitarr och sjunga. Det funkade hur bra som helst tills jag ville ha ett stort mixerbord som jag sett på TV att man skulle ha i en studio. Jag fick med mig Bruno på att köpa ett mixerbord för vårt sparade gage från våra första spelningar. Vi åkte till Finspång med buss efter att ha sett en annons i tidningen om ett stort mixerbord. Vi köpte några kablar som såg ut att passa och åkte hem igen för att testa vårt inköp. Det fungerade inte! jag blev tokig och ringde pappa och frågade vad jag skulle göra, han sa: – Har ni köpt en förstärkare till den då? -Nej, svarade vi. Sen stod det där mixerbordet där i ”Studion” ett bra tag för det var ju snyggt trots allt.

Jag fick sedan ett nytt PA från min käre far (med inbyggd förstärkare) Lärde mig hur datorn fungerade och sen kunde jag göra lite små produktioner åt mig själv. Under gymnasiet hade jag en replokal ett stenkast ifrån där jag bor idag i Norrköping. Där kunde jag ha min dator och instrument och spela utan att störa någon. Jag kallade det för ”Studion” fast det egentligen bara var en replokal med en dator. Folk snappade ändå upp detta och ville komma och spela in hos mig. Jag hade fortfarande inget speciellt ljudkort utan gjorde en mix via mitt 24 kanalsmixerbord som gick in på en line till datorn via ett spår.

Det blev senare en digitalporta där man kunde spela in olika kanaler, men utan koppling till datorn (Som man egentligen ville jobba med)

Jag säljer sedan digitalportan efter en del fina produktioner och ger mig in i ljudkortens värld, jag tror att jag säkert provade alla ljudkort i prisklassen 1000-5000 kr under ett par år, jag blev aldrig nöjd, jag stötte på min ovän ”Latency” jag hade ju en ”Musikdator PC” det ska väl funka? men nej!

Jag köper sen en Macintosh och där börjar förutsättningarna att bli annorlunda. Jag hittar Pro tools, Mbox, Digi 002, Digi 003.

Jag har alltid var jag än kommit byggt upp ett litet kontrollrum/Studio. I Valdemarsvik, Norrköping, Öland, Rimforsa, Göteborg. Nu är jag i Norrköping för att stanna och sitter med en påkostad studioutrustning som jag behärskar till 1000 då jag nu bestämt mig att ägna mitt yrkesliv åt detta.